Det er noe positivt med å være syk også

Og det er haugevis av treningsmotivasjon! Jeg er rastløs og føler meg generelt slapp og jævlig. Jeg har lyst til å trene og bevege meg. Jeg har prøvd forskjellige treningstyper tidligere, jeg har trent endel yoga, pilates, litt spinning, step, vekter osv. Men jeg har aldri vært flink på jevnlig konstant trening, men jeg har aldri hatt særlig gode mål. Jeg trente godt når ryggen var dårlig, men når den ble frisk igjen så dappet motivasjonen av. Jeg vil gjerne ha en kropp som er veltrent og som fungerer best mulig, men når jeg hverken er tjukk eller har problemer så er ikke motivasjonen så god som den burde være. Så nå tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på et helt konkret mål!  Jeg skal gi pilates den sjansen det burde få, nemlig!

"Pilates, eller Pilatesmetoden, er en rent fysisk treningsform med stabilitet og kroppskontroll som mål. Det er en form for styrketrening, men det handler ikke om å "pumpe" opp musklene for at de skal bli så store som mulig. Det handler om å bygge den indre støttemuskulaturen grundig opp fra bunnen av, slik at vi kan bære kroppen vår på en korrekt måte. Pilates ble utviklet av Josef Pilates, tidlig i det 20. århundre. Han kalte selv treningsformen for Contrology, fordi han mente at metoden bruker tankekraft for å kontrollere musklene.

Pilates utføres med rolige og skånsomme, men effektive øvelser. Øvelsene er ikke nødvendigvis så spesielle, men alt gjøres på en bestemt måte, ingenting overlates til tilfeldighetene. I disse øvelsene er man hele tiden i bevegelse, man stopper aldri opp i statiske posisjoner. Og alt skjer i takt med rolig innpust og utpust. Josef Pilates sa: "En øvelse utført korrekt, er verd timer med feiltrening".

Pilatesmetoden brukes i dag over hele verden. I USA finnes det over 500 studioer og i Storbritannia er det den hurtigst voksende treningsmetoden. Også stadig flere ulike former for terapeuter benytter seg i dag av Pilatesmetoden, slik at pasientene kan delta aktivt i sin egen behandling. Dette har vist seg å ha en meget god effekt."

(Fra wikipedia)

Josef Pilates sa:

Etter 10 ganger vil du kunne føle forskjell.
Etter 20 ganger vil du kunne se forskjell.
Etter 30 ganger vil du ha en helt ny kropp.
Jeg har stor tro på pilates som trening, men jeg er rett og slett for sløv og lat!
Men 30 ganger, over en kort periode, det skal jeg klare å holde meg til.

3T har pilatestimer på Mandager, Tirsdager, Fredager og Søndager, så om jeg slasker rumpa mi bort dit tre dager i uka så går det på ti uker. Og en helt ny kropp fortjener vel den innsatsen? Kanskje jeg blir treninggnarkoman på den tiden og, så kan det bare fortsette til evig tid! Høres superfantastisk ut i mine ører. Om jeg attpåtil slenger inn en yoga time innimellom så kan dette blir veldig bra. Så fort jeg er frisk skal jeg gi dette en sjanse:) Og enhver som leser dette innlegget må gjerne mase på meg så mye de orker om jeg er lat altså.


Hva slags trening foretrekker du?
Er du flink til å trene jevnlig?
Har du noen gode tips til hvordan jeg skal få kroppen min i gang igjen?

6 kommentarer

Mia

10.sep.2009 kl.13:26

høres spennende ut da! du får si ifra om man får en ny kropp av det :p

starsandpink

10.sep.2009 kl.13:44

Haha, jess! Tall er god motivasjon, får vel ta mål av meg selv før start og se hvordan resultaten blir, synes det er mye lettere å forholde seg til tall og mål enn "Nå skal jeg være flink, trene masse og være sunn" :P

Malin Cecilia

10.sep.2009 kl.22:30

SV; Fillern! Hun tenkte jeg ikke på! Jeg må se om jeg finner den også. Marilyn Monroe også:)

Jeg sliter med utmattelse, men har planer om å begynne å trene igjen når jeg klarer det:)

¤ Hva slags trening foretrekker du?

Jeg liker også pilates, det er ikke bare trening, men samtidig veldig morsomt å drive med. Trappeløp liker jeg også. Tungt, men forferdelig godt etterpå.¤ Er du flink til å trene jevnlig?

Ikke nå, men jeg vil si jeg var det.

¤ Har du noen gode tips til hvordan jeg skal få kroppen min i gang igjen? Hva med å lage en heftig timeplan med et bilde av en fin kropp på? Det funket for meg. Trene sammen med noen kanskje? :-)

mooremiri

10.sep.2009 kl.22:52

sv: hehe I know!

skikkelig kvalitet på Japansk Tv ass;) !!

Malin Cecilia

11.sep.2009 kl.21:47

SV, Ja, kjempesøte! Man skulle hatt slike sparebørser. Kanskje man hadde fått motivasjon til å spare penger da. hihi.

Marianne

13.sep.2009 kl.19:37

haha, jeg har sånn pilates dvd som jeg kjøpte på tv shop:P

Skriv en ny kommentar

starsandpink

starsandpink

23, Trondheim

Utdannet frisør og jobber på Olimb&Co frisør i Oslo, trener poledancing på Sometimes Poledancing studio og ræler rundt. Eurotrashbaby@hotmail.com

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits